Главная » 2022 » Июнь » 30 » Meitene, kas nokrita no debesīm: pārsteidzošs Julianas Kepkes glābšanas stāsts
2:23 PM
Meitene, kas nokrita no debesīm: pārsteidzošs Julianas Kepkes glābšanas stāsts

Juliana Kepke (Juliane Koepcke) pat nenojauta, kas viņu sagaida, kad 1971. gadā Ziemassvētku vakarā iekāpa LANSA 508. reisā. Vienīgā izdzīvojusi lidmašīnas katastrofā Peru, 11 dienas viņa pavadīja džungļos, meklējot ceļu atpakaļ uz civilizāciju.

Bet pirms lasiet stāstu par 17 gadīgas meitenes pārsteidzošas drosmes un vīrišķības piemēru, noteikti apskatiet, kādi pašlaik ir pārsteidzoši aktuāli kazino bonusi Latvijā.

LANSA 508. reisa avārija

Juliana Kepke ir dzimusi Limā 1954. gada 10. oktobrī. Abi viņas vecāki bija vācu zoologi, kuri pārcēlās uz Peru, lai pētītu savvaļas dabu. Šajā nelaimīgajā dienā 17 gadus vecā meitene kopā ar māti bija devusies no Limas, Peru, uz austrumu pilsētu Pukalpa (Pucallpa), lai apciemotu tēvu, kurš strādāja Amazones lietus mežos. Dienu pirms lidojuma viņa bija saņēmusi vidusskolas diplomu un plānoja studēt zooloģiju, tāpat kā viņas vecāki.

Lidojumam bija paredzēta stunda. Lidojums ritēja raiti, līdz mākoņi kļuva tumšāki un turbulence pastiprinājās. Pēkšņi lidmašīna nonāca spēcīgas negaisa vētrās centrā. Tajā brīdī lidmašīna atradās melnu mākoņu virpulī, un zibeņu ieskauta. Kad zibens trāpīja lidmašīnas motoram, tā sadalījās gabalos. No sākuma bija dzirdami cilvēku kliedzieni un motora troksnis, tad vienīgais, ko viņa dzirdēja, bija vējš ausīs. Viņa joprojām piesprādzēta pie sēdekļa, tikai dažus mirkļus pirms samaņas zaudēšanas apzinājās, ka krīt.

Situācija pēc lidmašīnas kritiena

Viņa nokrita no 3200 metru augstuma Peru tropiskā meža vidū. No 91 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem Juliana Kepke bija vienīgā izdzīvojusī. Viņa bija lauzusi atslēgas kaulu un guvusi dziļu brūci uz kājas un nākamās 11 dienas viņa pavadīja, cīnoties, lai paliktu dzīva.

Kad nākamajā rītā viņa pamodās, viņai bija smadzeņu satricinājums un Kepke atradās šoka stāvoklī. Kad viņa pamodās, Kepke saprata tikai to, ka bija izdzīvojusi aviokatastrofā un slikti redzēja ar vienu aci. Tad viņa atkal ieslīga bezsamaņā un pagāja puse dienas, līdz Juliana pilnībā piecēlās. Tā bija veiksme, kuru deva dzīve, tāpēc šādas iespējas ir jānovērtē, piemēram, arī olybet promo kods ar 200 bezriska griezieniem spēles uzsākšanai ir lieliska dāvana.

Kā 17 gadus vecai meitenei izdevās izdzīvot vienai džungļos?

Viņa devās meklēt savu māti, bet viņai tas neizdevās. Pēc izglābšanas viņa uzzināja, ka arī viņas māte bija pārdzīvojusi sākotnējo kritienu, taču drīz vien nomira no gūtajām traumām. Mātes meklēšanas laikā Kepke bija nonākusi pie nelielas akas.

Šajā brīdī viņa jutās diezgan bezcerīgi, bet tad viņa atcerējās visu izdzīvošanas padomus, ko viņai bija devis tēvs. Viens no tiem bija: “Ja redzi ūdeni, seko tam. Mazi strautiņi ieplūdīs lielākā strautiņā, tad vēl lielākā un vēl lielākā, un beidzot tu atratīdisi palīdzību. Jo kur blakus būs ūdens, tur būs civilizācija".

Tā sākās viņas ceļojums. Reizēm viņa gāja, reizēm peldēja. Visa ceļojuma laikā Julianai palīdzēja izdzīvot zināšanas, kuras deva viņai vecāki. No ēdiena meitenei bija tikai saldumu maisiņš, kuru viņa paņēma līdzi lidmašīnas krituma vietā. Tas viņai kalpoja, kā vienīgais pārtikas avots atlikušajām dienām džungļos.

Meitenes glābšana

Aptuveni šajā laikā Kepke dzirdēja un redzēja virsū lidojošās glābšanas lidmašīnas un helikopterus, tomēr viņas mēģinājumi pievērst tiem uzmanību bija neveiksmīgi. Lidmašīnas avārija izraisīja lielāko meklēšanas pasākumu Peru vēsturē, taču meža blīvuma dēļ lidmašīnas nespēja pamanīt avārijas atlūzas, nemaz nerunājot par vienu cilvēku. Pēc kāda laika viņa vairs nespēja tos sadzirdēt un saprata, ka viņa patiešām ir viena pati, lai atrastu palīdzību.

Devītajā dienā mežā Kepke sastapa mājiņu un nolēma tajā atpūsties. Tad viņa sadzirdēja balsis. Tie bija trīs peruāņu misionāri, kuriem piederēja šī mājiņa. Viņus viņa nedaudz nobiedēja, un sākumā

viņi domāja, ka tas varētu būt ūdens gars, kam viņi ticēja. Tomēr tie palīdzēja meitenei, un ar laivu aizveda viņu uz vietējo slimnīcu, kas atradās netālu esošajā mazpilsētā. Tā meitene izglābās un nākamajā dienā viņu nogādāja Pukalpā, kur viņu ar nepacietību gaidīja satrauktais tēvs.


Просмотров: 17834 | Добавил: CobRa | Теги: nokrita, debesīm:, Julianas, meitene, pārsteidzošs, stāsts, glābšanas, Kepkes | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar